Previous Next

Відбулося засідання ради з питань ВПО при Полтавській ОВА

Надрукувати

На засіданні ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Полтавській ОВА підбили підсумки роботи в 2023 році та окреслили завдання на 2024 рік.  

«2022 року Полтавщина прийняла понад 200 тисяч ВПО. У 2023 році навантаження на регіон зменшилося. Люди повернулися на звільнені території чи переїхали до інших областей. Нині на Полтавщині проживають 194 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Наше завдання – посприяти їм інтегруватися в життя громад», – зазначив заступник голови ради ВПО Роман Широких.

Протягом чотирьох місяців функціонування Ради тривало налагодження комунікацій з ВПО, проведено оцінку потреб, моніторинг стану функціонування місць тимчасового проживання в області.
Члени Ради з питань ВПО мають амбітні плани на 2024 рік.

«Житло та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – це ті питання, що найбільше турбують внутрішньо переміщених осіб. У громадах ми ініціювали ревізію приміщень, придатних для проживання, та моніторинг організацій-благодійників, що могли б посприяти відремонтувати це житло. Сприятимемо і працевлаштуванню, зокрема започаткуванню власної справи ВПО», – наголосив Роман Широких.

У складі ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Полтавській ОВА відбулися зміни. Її очолив переселенець із Запорізької області Микола Бутко.

Також на засіданні ознайомилися з роботою Ради з питань ВПО Полтавської міської територіальної громади. Як позитив – відзначили розподіл обов’язків за визначеними напрямами.