Previous Next

Ми маємо створити в кожному районі систему надання послуг у сфері ментального здоров’я, – Володимир Василенко

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко взяв участь у онлайн-засіданні міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. 

У центрі уваги учасників засідання – впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», проєкту «Ментал-тьютор» в органах МВС та створення системи психологічного відновлення особового складу Збройних сил України.  Власним досвідом психосоціальної підтримки жителів регіонів поділилися фахівці Вінницької та Дніпропетровської областей.

«Психологічний клімат у країні такий же важливий, як і відновлення зруйнованої інфраструктури. Ми маємо створити в кожному районі систему надання послуг у сфері ментального здоров’я, докорінно змінити підходи до надання психологічної допомоги населенню в медичних закладах», – зазначив Володимир Василенко.  

Впливають  на психічне здоров’я і новини, які публікують медіа. Тому в регіоні проведуть тренінг для журналістів щодо комунікації з ветеранами та інформгігієни в умовах війни.