Previous Next

На Полтавщині відбудуться пам'ятні заходи до 33-ї річниці Чорнобильської трагедії

Надрукувати

В обласному центрі та районах  з 24 по 26 квітня відбудуться урочисті й пам'ятні заходи до 33-ї річниці Чорнобильської трагедії: покладання квітів, мітинги-реквієми, хода скорботи, поминальні панахиди. Відповідний план проведення заходів обговорили в облдержадміністрації.

Так, 24 квітня в територіальному центрі управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної в місті Полтаві ради відбудеться зустріч італійської делегації з активом громадських організацій чорнобильців. У Лубнах цього дня влаштують пам’ятний легкоатлетичний пробіг.

25 квітня заплановано урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи у Полтаві.

26 квітня у Лубнах буде хода скорботи, мітинг-реквієм біля пам’ятного знака «Лубенцям-учасникам ліквідації на аварії на ЧАЕС», поминальна панахида на Алеї пам’яті та поминальний обід.

Почнуть ходу від Ярмаркової площі, потім біля пам’ятного знака «Лубенцям-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС» проведуть мітинг-реквієм. У райцентр завітає делегація з італійського міста Сестрі-Леванте.

Крім того,  у Центральному парку Лубен відкриють меморіальну дошку дону Мікеле Коста, священнику, який 24 роки тому першим організував прийом українських дітей-чорнобильців на оздоровлення в Італії. Відбудеться поминальна панахида, яку відслужить архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

18 травня в селі Новооріхівка проведуть турнір із міні-футболу пам’яті О.Г. Лелеченка за участю сільських спортивних команд та команди Чорнобильської станції.

Нагадаємо, нині на Полтавщині на обліку соціальних служб перебуває 21 тисяча чорнобильців, із них 11 700 – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 1 500 потерпілих  внаслідок аварії дітей та 1463  вдови. 

Як поінформував присутніх заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, в області діє Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення  населення. Одним із її пріоритетних напрямків  залишається соціальна підтримка громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи. На реалізацію вказаного напрямку в 2018 році спрямовано 7 мільйонів 480 тисяч гривень. На 2019 рік передбачений обсяг фінансування складає 10 мільйонів 136 тисяч гривень.