• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині відбудуться пам'ятні заходи до 33-ї річниці Чорнобильської трагедії

В обласному центрі та районах  з 24 по 26 квітня відбудуться урочисті й пам'ятні заходи до 33-ї річниці Чорнобильської трагедії: покладання квітів, мітинги-реквієми, хода скорботи, поминальні панахиди. Відповідний план проведення заходів обговорили в облдержадміністрації.

Так, 24 квітня в територіальному центрі управління соціального захисту населення виконавчого комітету Шевченківської районної в місті Полтаві ради відбудеться зустріч італійської делегації з активом громадських організацій чорнобильців. У Лубнах цього дня влаштують пам’ятний легкоатлетичний пробіг.

25 квітня заплановано урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи у Полтаві.

26 квітня у Лубнах буде хода скорботи, мітинг-реквієм біля пам’ятного знака «Лубенцям-учасникам ліквідації на аварії на ЧАЕС», поминальна панахида на Алеї пам’яті та поминальний обід.

Почнуть ходу від Ярмаркової площі, потім біля пам’ятного знака «Лубенцям-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС» проведуть мітинг-реквієм. У райцентр завітає делегація з італійського міста Сестрі-Леванте.

Крім того,  у Центральному парку Лубен відкриють меморіальну дошку дону Мікеле Коста, священнику, який 24 роки тому першим організував прийом українських дітей-чорнобильців на оздоровлення в Італії. Відбудеться поминальна панахида, яку відслужить архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

18 травня в селі Новооріхівка проведуть турнір із міні-футболу пам’яті О.Г. Лелеченка за участю сільських спортивних команд та команди Чорнобильської станції.

Нагадаємо, нині на Полтавщині на обліку соціальних служб перебуває 21 тисяча чорнобильців, із них 11 700 – учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 1 500 потерпілих  внаслідок аварії дітей та 1463  вдови. 

Як поінформував присутніх заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, в області діє Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення  населення. Одним із її пріоритетних напрямків  залишається соціальна підтримка громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи. На реалізацію вказаного напрямку в 2018 році спрямовано 7 мільйонів 480 тисяч гривень. На 2019 рік передбачений обсяг фінансування складає 10 мільйонів 136 тисяч гривень.

 

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk