Previous Next

«Олімпія» із Савинців – переможець обласного футбольного турніру «Весна-2019»

Надрукувати

Фіналісти обласного футбольного турніру «Весна-2019» «Олімпія» з Савинців Миргородського району й полтавський «Легіон» зустрілися у протистоянні на стадіоні «Динамо», що в обласному центрі. Команди боролися й за призи голови ГС «Федерація футболу Полтавщини».

Перемогу в матчі здобули гравці «Олімпії», яким вдалося в кінці другого тайму зрівняти рахунок із «Легіоном» – 2:2, а потім стати кращими в серії післяматчевих пенальті. Переможців і призерів нагородили голова громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини» Валерій Головко, її виконавчий директор Віктор Пожечевський та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький. Вручили футболістам грамоти, медалі. Гравців «Олімпії» нагородили й кубком та подарували команді м’ячі. Відзначили й кращих гравців матчу – воротаря, захисника, нападника, бомбардира.

– Проведення подібних змагань показує зацікавленість клубів Полтавщини у роботі в форматі Федерації футболу Полтавщини. Ми об’єднали весь футбол області. Цей вид спорту – наймасовіший в Україні, в Європі, у світі. Прагнемо, щоб і дорослі, і діти долучалися до змагань. До слова, чисельність клубів, які хочуть змагатися у турнірах Федерації футболу Полтавщини, збільшується. Ми на правильному шляху. Українці люблять футбол, тож маємо надавати різносторонню підтримку розвитку цього виду спорту в Україні, – зазначив Валерій Головко.

Під час заходу відзначили дипломами тренерів, які пройшли підготовку за програмою «С-диплом» Федерації футболу України. Вони працюватимуть зі спортсменами в дитячо-юнацькому і масовому футболі. Відповідні тренерські ліцензії на 3 роки одержали близько 20 учасників програми.