На Полтавщині 55 ЦНАПів надають 19 обов’язкових послуг для ветеранів

Надрукувати

Надання якісних послуг ветеранам війни і членам їхніх сімей через мережу центрів надання адміністративних послуг – ефективний інструмент повернення українських захисників і захисниць та їхніх родин до мирного життя, сприяє гідній самореалізації в суспільстві.

Про це розповів заступник начальника ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.

«Відповідно до законодавства центри надання адміністративних послуг мають надавати 19 обов’язкових послуг для ветеранів та членів їхніх сімей. Серед них послуги з призначення різних видів одноразової грошової допомоги, встановлення статусу учасника війни, бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, постраждалого учасника Революції Гідності, видача посвідчень, надання відомостей з Єдиного державного реєстру ветеранів війни та інші послуги, – розповів Володимир Когут. – На Полтавщині ці послуги доступні в 55 ЦНАПах. У решти – тривають роботи з впровадження. Загалом за 2023 рік для ветеранів війни та членів їхніх сімей надано близько 5 тисяч послуг».

Найбільше звернень щодо отримання ветеранських послуг було у Кременчуцькій (понад 2,2 тисяч послуг) та Миргородській громадах (понад 1,1 тисяча послуг).

Переліком визначено надання через центри надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) 19 обов’язкових послуг для ветеранів війни та членів їх сімей.

Більше інформації про ветеранські сервіси можна знайти на Гіді з державних послуг: https://guide.diia.gov.ua/thematic-area/veteranam-viiny