Фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» проводять детальну перевірку закупівель хлібопродуктів у Полтавській громаді

Надрукувати

Ризики порушення законодавства у сфері публічних закупівель і завищення цін на продукцію. Такі зауваження фахівців робочої групи «Прозорість і підзвітність» до тендеру Полтавської громади щодо поставки хлібопродуктів, свіжовипечених хлібобулочних і кондитерських виробів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Аудитори продовжують моніторинг. Попередньо вбачають ризики порушення законодавства, наслідком яких може бути зобов’язання із розірвання договору. Щоб з’ясувати всі обставини, проводять детальну перевірку й на наступному засіданні нададуть висновки», – зазначив Філіп Пронін.

Податківці звернули увагу на можливе завищення цін на продукцію. Підприємство, з яким замовник уклав договір, є посередником. Ці товари воно не виготовляє, а купує в хлібокомбінату. З останнім можна було би напряму укласти контракт і таким чином зменшити вартість.

«Фахівці акцентували, що білий хліб комбінат продає по 22 грн/кг, а в підприємства-переможця купуватимуть по 35 грн/кг. Це при тому, що останнє торгувало протягом року зазначеною продукцією в середньому по 27 грн/кг. Тож націнка в 1,6 разу саме на білому хлібі, – зауважив Філіп Пронін. –Податківці рекомендували замовнику звернути увагу на цю інформацію. Вона може стати підставою для перегляду договору».

Наступного засідання розгляд питання продовжать.