У Полтавській обласній військовій адміністрації триває кампанія декларування за 2023 рік

Надрукувати

У Полтавській обласній військовій адміністрації триває кампанія декларування за 2023 рік, яка завершиться 31 березня 2024 року.

Разом з тим, нагадуємо деяким категоріям осіб закладів охорони здоров’я, що перебувають в управлінні облвійськадміністрації, що відповідно до Закону 3384-IX, до переліку декларантів було додано осіб (як правило, лікарів), які входять до складу військово-лікарських комісій (ВЛК), лікарсько-консультативних комісій (ЛКК), лікарсько-льотних комісій (ЛЛК) і медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Такі заходи викликані необхідністю зменшення корупційних ризиків та забезпечення прозорості і доброчесності у діяльності таких комісій на період воєнного стану.

Звертаємо увагу, що декларантами є всі вказані  категорії суб’єктів незалежно від того, в якій сфері (державній, приватній чи комунальній) такі комісії функціонують.

Члени комісій, які станом на 11 жовтня 2023 року перебували в складі однієї з вищезазначених комісій, потрібно подати щорічну декларацію з позначкою „я продовжую виконувати функції держави або місцевого самоврядування” за 2023 рік до 31 березня 2024 року.

Водночас, визначено правила подання декларацій особами, які будуть  включені до відповідних комісій в період з 01.01.2024 до 31.03.2024:

Відповідно, якщо особа відноситься до особового складу штатних ВЛК, слід подати декларацію кандидата на посаду за 2023 рік (до призначення на посаду) та щорічну декларацію з позначкою „я продовжую виконувати функції держави або місцевого самоврядування” за 2023 рік.

 У разі, якщо особу включено до складу ЛКК і МСЕК або позаштатних постійно діючих ВЛК і ЛЛК  у такому випадку слід подати декларацію кандидата на посаду за 2023 рік - протягом 10 календарних днів з дня включення до складу відповідної комісії та щорічну декларацію з позначкою „я продовжую виконувати функції держави або місцевого самоврядування” за 2023 рік.

Однак, якщо Вами першою було подано щорічну декларацію за минулий рік то декларацію кандидата на посаду за цей період надавати не потрібно.