Підтримка членів родин мобілізованих, поранених та загиблих захисників і захисниць нашої країни – один з пріоритетних напрямків діяльності органів влади усіх рівнів

Надрукувати

З квітня минулого року цей напрямок є найбільш відповідальним і для працівників обласного контактного центру Полтавської ОВА, які забезпечують функціонування спеціалізованої гарячої лінії для учасників бойових дій, членів родин мобілізованих та загиблих захисників і захисниць Полтавщини.

Щоденно фахівці центру отримують дзвінки з проханням про надання інформації чи практичної допомоги з вирішення різноманітних питань. Усього за 10 місяців роботи спеціалізованої лінії надійшло більше 500 дзвінків. На майже половину з них відразу надано необхідну інформацію чи консультацію. Зокрема, щодо порядку оформлення відповідного статусу, пільг, оздоровлення, харчування дітей у навчальних закладах тощо.

Кожний четвертий дзвінок надходив від членів родин мобілізованих. Також, надходили звернення від учасників бойових дій, діючих військовослужбовців, помічників ветеранів тощо.

За результатами спілкування фахівцями центру визначалися питання, які потребували додаткової перевірки та вивчення. Близько 300 таких звернень були розглянуті більш предметно місцевими громадами, Полтавським ОТЦК та СП, органами Пенсійного фонду, структурними підрозділами ОВА.

Найбільш поширені питання, що розглядалися, це отримання матеріальної допомоги за рахунок діючих обласної та місцевих програм – 20 відсотків від усіх звернень; гуманітарної підтримки таких родин громадами – близько 10 відсотків, а також призначення пенсійних виплат.

За територіальним розподілом найбільш активними були мешканці Кременчуцького та Полтавського районів.

Кожна родина за потреби має можливість зателефонувати на спеціалізовану гарячу лінію Полтавської ОВА: 0951865360. Дзвінки приймають із понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00.