У ДСЗН провели консультаційну нараду з інтернатними закладами

Надрукувати

Підтримка уразливих категорій в першу чергу асоціюється з системою соціального захисту населення, адже саме особи з інвалідністю, люди похилого віку потребують додаткової уваги з боку держави та не можуть залишитись наодинці в безпорадному стані. 

На сьогодні в області функціонують 14 будинків інтернатів системи соціального захисту населення, які забезпечують надання соціальних послуг для майже 2 тисяч підопічних осіб.

Враховуючи важливість неухильного виконання норм чинного законодавства щодо організації надання соціальних послуг, 22 лютого  відбулась онлайн консультаційна нарада з представниками інтернатних закладів на предмет процедур формування та ведення особових справ підопічних.

Представники Департаменту закцентували увагу, що окрім уповноважених контролюючих органів з питань соціального захисту, за ініціативи Директора Департаменту Людмили Корнієнко в поточному періоді буде посилено здійснення перевірок діяльності інтернатних закладів та проведення кущових консультацій з метою недопущення порушень та помилок в питанні надання соціальних послуг.

Зокрема, під час наради було підкреслено на важливості ведення особових справ відповідно до типових положень, затверджених постановами Кабінету Міністрів України ( від 14.12.2016 №957 та 987, від 02.09.2020 №772).

Уповноваженим працівникам закладів, при веденні особових справ варто звернути а наступні ключові вимоги, зокрема: щодо наявності повного переліку документів, передбачених нормативно-правовими актами; забезпечення вчасного визначення ступеня індивідуальних потреб підопічних в соціальних послугах та перегляду індивідуальних планів надання соціальних послуг.

За результатами наради, інтернатним закладам надано доручення здійснити перевірки особових справ свої підопічних.

В поточному місця вже здійснено візити представників Департаменту до 4 інтернатних закладів області, в рамках яких надано відповідні консультації та роз’яснення.