У Полтавському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою провели відкритий урок «Вистояли на Майдані. Переможемо у війні»

Надрукувати

У межах заходів із військово-патріотичного виховання молоді працівники Державного архіву Полтавської області проводять цикл відкритих уроків для учнів освітніх закладів.

У Полтавському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка провели відкритий урок «Вистояли на Майдані. Переможемо у війні».
До ліцеїстів із вступним словом звернулися заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, директор обласного архіву Валентина Гудим.
Антон Чубенко розповів ліцеїстам, що особисто був свідком багатьох подій на Майдані. Зауважив, що молодому поколінню край важливо орієнтуватися в історичних подіях сучасної історії, політичних процесах та розуміти, яким чином вони впливають на українське суспільство та його вектори руху.
«Майдан – це дуже насичений подіями час. Все відбувалося максимально динамічно, інтенсивно, стрімко. Молодь підтримала українські прагнення євроінтеграції і висловила свою чітку позицію. Майдан став відліком до нового етапу історії України, – звернувся до ліцеїстів Антон Чубенко, – Вам як майбутнім представникам військової еліти, потрібно достеменно знати про ці події та уроки історії, які мають доленосний характер для кожного з нас».
У 2014 на Полтавщині також відбулася низка протестних акцій.
Загалом під час Революції Гідності більше ста людей віддали свої життя за цінності й вільний вибір. Серед них і наші земляки – Андрій Черненко, Ігор Серд.к, Петро Ганжа.
«Ми збираємо, зберігаємо й оприлюднюємо дані про ці події. Прагнемо, щоб тема була максимально розкрита і популяризована у суспільстві, особливо серед молоді», – зауважила Валентина Гудим.