На Полтавщині реалізовують проєкт, який фінансується ЄС

Надрукувати

З 2022 року у Полтавській області реалізується Проєкт «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання», який фінансується Європейським Союзом та впроваджується виконавчим комітетом Пирятинської міської ради та Громадською організацією „Інститут громадянського суспільства”. Загальна вартість проєкту – 1,2 млн євро (з яких грант ЄС – 999 тис. євро, співфінансування – 161 тис євро).

 Діяльність проєкту зосереджена на об’єднанні місцевої економіки навколо:

 З початку реалізації Проєкту:

п'ять переможців конкурсного відбору отримали мототрактори та комплекти навісного обладнання до них;

67 переможців конкурсу щодо започаткування овочево-ягідних плантацій в особистих селянських господарствах отримали комплекти теплиць з наборами для крапельного поливу.

За рахунок гранту ЄС із залученням співфінансування учасника проєкту:

придбано лінію з виробництва паливних брикетів;

створено потужність для зберігання зерна (закуплено пакувальну/ розпакувальну машину, 14 полімерних рукавів ємністю 2800 тон);

з метою заготівлі палива для зерносушарок, а також сіна, соломи для кормової бази тваринницької галузі придбано преспідбирач тюковий;

відремонтовано та введено в експлуатацію 3 молочних міні-ферми на базі сільських домогосподарств у селах Повстань, Вечірки та Яцини.

Для організації коворкінгів на базі шкіл закупли обладнання для артшвейного, інноваціного, садового, гончарного, 3D коворкінгів. Організовано фудпроцесінговий коворкінг на базі місцевого кафе.

Відібрали 11 пілотних господарств, які отримують консультативну підтримку.

Почалася активна фаза реалізації двох важливих проєктів із створення об’єкту з виробництва м’ясо-ковбасних виробів та розвитку існуючого хлібо-булочного виробництва шляхом запровадження комплексної автоматизації технологічного процесу.

У планах підтримати 51 господарство шляхом закупівлі автоклавів, міні крупорушок, медогонок та іншого обладнання і проведення майстер класів по їх експлуатації.

Для забезпечення реалізації виготовленої місцевими підприємцями продукції розпочато монтаж торгово-дегустаційного модуля на трасі Київ-Харків в межах міста Пирятин.

Вдячні міжнародним партнерам за підтримку Полтавської області!