Previous Next

В обласному центрі триває чемпіонат Полтавщини з боксу

Надрукувати

В обласному центрі проводять чемпіонат області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді та жінок-молоді, чоловіків та жінок до 22 років.

«На одному ринзі – 140 юних спортсменів. За звання кращого змагаються боксери з Полтави, Кременчука, Миргорода, Кобеляк, Горішніх Плавнів, Гадяча, Глобиного, Решетилівки, Нових Санжар, Лубен і Заводського. Такий чемпіонат – нова сходинка для юних боксерів, можливість проявити себе й досягти бажаного результату», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Перший заступник начальника ПОВА Богдан Корольчук побажав учасникам спортивного духу, видовищних та чесних поєдинків.

«Попри складну ситуацію в державі спортсмени, зокрема боксери, демонструють майстерність на міжнародному та світовому рівнях, доводять, що українці – нація переможців. До речі, перша ліцензія, яку здобула Україна для участі у літніх Олімпійських іграх в Парижі, саме з боксу! – розповів Богдан Корольчук. – Бокс – це мистецтво, це школа життя, де перемоги народжуються на ринзі, а зароджуються у тренажерному залі. Бокс вчить не тільки бити, а і тримати удар!».

На відкриття турніру завітав чемпіон світу та Європи з боксу Олександр Хижняк.

«Чемпіонат області з боксу є черговою сходинкою для кожного спортсмена до нових перемог. Велика подяка всім тренерам, які підготували боксерів до поєдинків. Надзвичайно приємно бачити високоповажних суддів у нашому місті. З цими людьми я часто проводжу поєдинки за межами країни, тому можу з упевненістю сказати, що кожен бій буде оцінений справедливо», – розповів Олександр Хижняк.

До обслуговування змагань залучені провідні судді, зокрема міжнародної категорії з Хмельницького, Тернополя і Кривого Рогу.

Чемпіонат із боксу триватиме в Полтаві три дні.