Previous Next

Жителька Кременчука відновила пошкоджене житло за програмою єВідновлення

Надрукувати

 «Наша квартира постраждала від ракетного обстрілу торговельного центру «Амстор» у Кременчуці, – розповідає жителька Кременчука Ірина Шутко.

 Жінка згадує, як у червні 2022 року ракета влучила в торговельний центр. Від вибуху постраждав їхній будинок, який знаходиться поряд. У її помешканні тоді пошкодило вікна та балкон.

 Спершу люди не могли оговтатися від пережитого. Згодом почали робити ремонт самотужки. Встановили вікна, залишився лише балкон. Дізнавшись про програму «єВідновлення», вирішили нею скористатися.

 «Ми мешкаємо на п’ятому поверсі.  І дуже незручно було без балкону, – розповіла пані Ірина. – Заявку подала через за стосунок «Дія». Зробила опис  та додала фото пошкодженого майна. Згодом прийшла спеціальна комісія, обстежила пошкоджений об’єкт і на підставі цього склала спеціальний чек-лист. Комісією було вирахувано суму компенсації, яку мала відшкодувати держава для відбудови балкону».

Далі були чисто технічні питання. Прийшов майстер і встановив балконну раму.

«До останнього не вірила, що буде відшкодування. Приємно, що є така програма, вона дійсно працює. Звичайно, треба докласти зусиль, але воно того варто. Результат – новий балкон».

 

Нагадаємо, жителі Полтавщини можуть скористатися державною програмою єВідновлення. Заявки на відшкодування за пошкоджене ворогом майно можна подати на порталі Дія: https://erecovery.diia.gov.ua/ .