В обласному центрі відкрили простір для розвитку й активного дозвілля дітей

Надрукувати

За підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Благодійного фонду «Безпечне майбутнє» у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка запрацював мультифункціональний простір для розвитку та активного дозвілля дітей.

Сюди можуть приходити батьки з дітьми від трьох до шести років. Там створили умови для відновлення ментального здоров’я, творчого і розумового розвитку дошкільнят, зокрема й дітей з інвалідністю. Фахівці надаватимуть і соціально-психологічну підтримку родинам із дітьми.
В офіційному відкритті взяли участь заступник начальника ОВА Володимир Василенко, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мунір Мамедзаде, секретарка Полтавської міської ради Катерина Ямщикова, представники Благодійного фонду «Безпечне майбутнє», родини з дітьми.
«Створення простору – це чудовий приклад об'єднання зусиль країни, обласної влади, закладу вищої освіти, благодійної організації та міжнародних партнерів заради добробуту наших дітей. Упевнений, що цей простір стане улюбленим місцем малечі. Тут вони в комфортних умовах зможуть отримувати нові знання, розвиватися та підтримувати своє ментальне здоров’я», – зазначив Володимир Василенко.
Простір облаштували новими меблями, оргтехнікою, акустичними системами, креативними стендами, іграшками, конструкторами, розмальовками. Є логопедичне дзеркало, інтерактивні стіл та дошка.
«Відкриття простору стало можливим завдяки співпраці багатьох організацій. Це те місце, де діти можуть розвиватися й отримувати нові знання. І такі ініціативи є прикладом того, щоб родини з дітьми залишалися в країні. А переселенці інтегровувалися в життя громад. Із дітьми проводитимуть сенсорно-пізнавальні, логіко-математичні, мовленнєві й мистецькі заняття. Працюватиме батьківський клуб, в якому надаватимуть консультативну та методичну допомогу сім’ям щодо подолання сімейного напруження й додаткового стресу, зумовлених війною. Створена й розвивально-ігрова дитяча зона, де працюють професійні педагоги, аніматори та психологи», – розповів Мунір Мамедзаде.
Простір для родин із дітьми відкрили у межах проєкту «Комплексна підтримка місцевих та регіональних органів влади у наданні інтегрованого пакету соціальних послуг та пільг у Кіровоградській та Полтавських областях та місті Кривий Ріг».
Взаємодію між владою Полтавщини та міжнародними партнерами забезпечує Регіональний офіс міжнародного співробітництва.