Вихованець спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з гандболу імені В.П. Літвішка потрапив до чоловічої збірної команди України з гандболу

Надрукувати

У межах робочої поїздки до закладів освіти Зіньківської територіальної громади заступник начальника ОВА Антон Чубенко відвідав Зіньківську спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву з гандболу імені В.П. Літвішка.

«Цей спортивний заклад є знаним на теренах області та України. Його вихованці досягають значних висот у спорті. Пишаємося їхніми здобутками, популяризуємо спорт і здоровий спосіб життя. Вдячний тренерам за те, що вкладають сили і знання в підростаюче покоління», – зазначив Антон Чубенко.

Тут у 14 групах навчаються 189 вихованців, із них 70 дівчат. Його вихованці досягають значних спортивних висот. Серед них і Валентин Ярошенко.

16-річний Валентин Ярошенко – гравець юнацької молодіжної збірної України U-18, зарахований до резервного складу національної чоловічої збірної команди України з гандболу.

Він народився в Зінькові. У 2015 році зарахований до Зіньківської СДЮСШОР із гандболу імені В. П. Літвішка, до тренера-викладача Дмитра Журавля.

За період навчання у спортивній школі брав участь у змаганнях різних рівнів. Багаторазовий чемпіон обласних, переможець і призер відкритих турнірів з гандболу.

У 2020 році у складі команди Зіньківської СДЮСШОР став бронзовим призером чемпіонату України «Стрімкий м’яч» із гандболу серед юнаків 2007 р. н.

Бронзовий призер чемпіонату України з гандболу серед чоловічих команд вищої ліги у складі команди «ХАІ–ФГХО» м. Харків (ігровий сезон 2022-2023 рр). Кандидат у майстри спорту України з гандболу.

Минулого року в складі молодіжної збірної команди України з пляжного гандболу зайняв 12 місце у чемпіонаті Європи України з пляжного гандболу.

У 2023 році увійшов до основного складу молодіжної збірної України з гандболу U-18, пройшов кваліфікаційні ігри для участі у чемпіонаті Європи-2024 з гандболу, який відбудеться у Чорногорії.

Нині Валентин Ярошенко  – гравець збірної команди юнаків Полтавської області 2007-2008 рр. н.,  учасник чемпіонату України з гандболу сезону 2023-2024 рр.

Виступає у складі команди «ФГХО КДЮСШ № 1 – ХАІ-Харлазар» (м. Харків) чемпіонату України з гандболу серед чоловічих команд Вищої ліги сезону 2023-2024 рр.