Успіхи МАНівців Лубенщини

Надрукувати

Творчий учитель  не лише  веде за собою молоде покоління, а й прищеплює учням потяг до знань, жагу відкриттів. Він запалює у серцях вихованців іскру творчості, щоб допомогти їм по-новому побачити світ, оригінально застосувати набутий досвід  у повсякденному житті. Таким педагогом є заступниця директора з навчальної роботи, учителька хімії та інформатики Першої гімназії імені Матвія Номиса Лубенської міської ради Полтавської області Оксана Педоряка.

Її учень Андрій Букало у 2023 році став призером ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН у секції «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження». За свої досягнення в галузі екології юнак  отримав подяку Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. Як переможець Всеукраїнського конкурсу МАН Андрій також став стипендіатом Президента України.

Сьогодні Андрій Букало – студент Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Хлопець не лише навчається, а й активно займається науковою діяльністю. Андрій готує наукові тези до щорічної студентської наукової конференції, присвяченої правовій історії законодавства ХХ століття. Також студент демонструє свідому громадянську позицію й активно допомагає Збройним Силам України. Він бере участь у волонтерській ініціативі з виготовлення окопних свічок для військових, які використовують їх для освітлення, обігріву та приготування їжі.