У ПОУНБ ім. І. Котляревського провели мовно-патріотичний калейдоскоп «Мова та пісня в наших серцях»

Надрукувати

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П.Котляревського провели мовно-патріотичний калейдоскоп «Мова та пісня в наших серцях».

Про «болючі» питання основних етапів становлення української мови, мовної ситуації в Україні, про мовотворчість майстрів художнього слова і про роль рідної мови в житті суспільства розповіла завідувачка кафедри української літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г Короленка Віра Мелешко.
Віра Анатоліївна зазначила, що втрата народом своєї мови – це втрата не лише власного обличчя, а й унікальності власної душі. Українська мова є нашим генетичним кодом, гуманітарною аурою нації, яка береже і зміцнює нас.
Тетяна Гусар, завідувачка відділу абонемента, підготувала цікаві завдання на знання українських пісень, фразеологізмів, добірку мовних загадок-жартів, які викликали пожвавлення у присутніх, жваві дискусії та веселий сміх.
Активними учасниками калейдоскопу стали студенти першого курсу Полтавського фахового коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.