Previous Next

У Полтаві обговорили питання функціонування Простору захисту та підтримки в процесі правосуддя дітей (модель Барнахус)

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко зустрівся з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде. Обговорили питання функціонування Простору захисту та підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус). У ньому зможуть надати таким дітям фахову допомогу у дружньому до дитини середовищі, залучивши профільних спеціалістів.

«Два роки ми живемо в умовах повномасштабної війни, маємо збільшення кількості злочинів, де свідками чи потерпілими стають діти. У центрі надаватимуть комплексну соціальну, психологічну, правову, медичну допомогу і послуги. Поліція, прокуратура, служби у справах дітей, соціальні працівники та фахівці охорони здоров’я синхронізують свої дії, щоб створити нетравмуючу атмосферу», – зазначив Володимир Василенко.

Барнахус одна з ефективних моделей захисту дитини від насильства та подолання його наслідків. У Полтаві приміщення облаштували за сприяння Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Барнахус – звична практика по роботі з дітьми, які постраждали від насильства в європейських країнах. Створюючи такі простори, змінюючи підходи в досудовому розслідуванні та судовому провадженні стосовно дітей, Україна поступово наближається до стандартів Євросоюзу», – наголосив Мунір Мамедзаде.

Діяльність Барнахусу відповідатиме критеріям діяльності надавачів соціальних послуг щодо кризової підтримки та соціального захисту дитини.