Новації законодавства в системі публічних закупівель обговорили під час навчання посадовців у Полтавському РЦПК

Надрукувати

Сьогодні, в умовах воєнного стану в Україні, одним із пріоритетних завдань органів державної влади та місцевого самоврядування є питання моніторингу й аудиту проведення публічних закупівель. До процесу ефективного використання коштів з місцевих бюджетів долучаються аудитори, податківці, поліція. При обласній військовій адміністрації працює робоча група «Прозорість і підзвітність», члени якої детально вивчають документи, проводять аналіз закупівель з тим, щоб кошти з місцевих бюджетів використовувалися ефективно і відкрито.
У цій непростій ситуації представникам громад та влади, які відповідають за здійснення публічних закупівель, всіляко сприяє Полтавський регіональний центр підвищення кваліфікації.

Так, 15-16 лютого 106 уповноважених осіб з питань публічних закупівель місцевих органів влади і самоврядування навчалися за короткостроковою програмою «Новації законодавства в системі публічних закупівель». Тематична програма охопила цілий спектр актуальних питань: від нормативно-правової бази у сфері публічних закупівель у період воєнного стану до корупційних ризиків під час їх здійснення та порядку оскарження, відповідальності за порушення процедури закупівель тощо.

Навчання проводила Олександра Павленко, заступник начальника відділу інфраструктурного розвитку Управління майном Полтавської обласної ради, уповноважена особа з питань публічних закупівель. Учасники навчання детально розглянули і проаналізували робочі моменти проведення відкритих торгів, використання інформаційних та аналітичних матеріалів.

Навчання дало змогу отримати необхідні знання безпосередньо від спеціаліста-практика, розвинути навички забезпечення відкритості та прозорості тендерних пропозицій, порядку проведення аукціону, розгляду та оцінки тендерних пропозицій.

Сподіваємося, що завдяки таким навчанням ризики і зловживання під час проведення тендерів суттєво зменшаться.