Previous Next

Рятувальники Полтавщини стоять пліч-о-пліч із військовими на захисті людських життів, – Філіп Пронін

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА нещодавно відвідав ГУ ДСНС України у Полтавській області. Поспілкувався з керівництвом, обговорили актуальні питання. Оглянули пожежно-рятувальну техніку та піротехнічне обладнання саперів.

«Рятувальники Полтавщини стоять пліч-о-пліч із військовими на захисті людських життів. Вони першими прибувають на місця ворожих ударів, розбирають завали, знешкоджують снаряди. Саперів із Полтавщини залучають до розміновування прифронтових зон та деокупованих територій, – зазначив Філіп Пронін. – У арсеналі наших рятувальників є особлива техніка, така як снігоболотохід. Минулого року його залучали для евакуації людей після підриву Каховської ГЕС».
Відвідали й центр управління в надзвичайних ситуаціях та оперативно-координаційний центр «Служби порятунку». Тут диспетчери цілодобово приймають тривожні повідомлення від людей.
«Ми вдячні кожному і кожній за відданість обраній професії. За те, що рятувальники часто ризикують власним життям, аби врятувати когось іншого», – зауважив Філіп Пронін.