Підтримка військових, перспективи розвитку індустріальних парків та реформа шкільного харчування, – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін традиційно підбив підсумки тижня.

Розпочали тиждень із підтримки наших захисників і захисниць. Ще дві машини передали воїнам. Придбали автомобілі соціально відповідальний бізнес і Пирятинська громада.
Цього тижня ворог двічі атакував Полтавщину.
«Було влучання у складське приміщення у Миргородському районі. Виникла пожежа на площі 100 м². Також було влучання на відкритій території. На щастя, без жертв і постраждалих», – зазначив Філіп Пронін.
Серед важливого – врегулювання ситуації із заборгованістю на комунальних підприємствах «Полтававодоканал» та «Полтаватеплоенерго».
«Предметно з усіма учасниками процесу обговорили стан справ. Обласна влада максимально залучена в процес. Заборгованості не будуть покриватися грошима платників податків.Наполягаємо на тому, щоб підприємства знаходили можливість самостійно забезпечувати себе, а не сподівалися на допомогу за рахунок бюджетних коштів», – наголосив Філіп Пронін.
Робоча група «Прозорість і підзвітність» виявиявила можливі ризики по ще одному тендеру в Кременчуцькій громаді.
«Вони пов’язані з закупівлею електрообладнання для місцевого тролейбусного управління. Це ризики здорожчання продукції. Ще одне питання, як головний бухгалтер підприємства може бути засновником 35 і керівником 472 юридичних осіб по Україні водночас», – зауважив Філіп Пронін.
Полтавщину відвідали народні депутати – члени Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.
«Разом побували на кількох потужних промислових підприємствах регіону. Обговорили перспективи створення індустріальних парків. Вони допоможуть об’єднати інтереси бізнесу і влади та вийти на новий рівень економічного розвитку» – наголосив Філіп Пронін.
Наразі на Полтавщині створено один індустріальний парк. Ще 19 громад мають потенційно придатні земельні ділянки.
Реформа шкільного харчування на Полтавщині – в дії. Ще 57 шкільних кухарів підвищили свою кваліфікацію та отримали сертифікати.
«На базі кулінарного хабу кухарів навчали швидко і якісно готувати страви за допомогою сучасного обладнання. Надалі ці «агенти змін» ділитимуться своїм досвідом з іншими кухарями. Проєкт реалізуємо в межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською», – наголосив Філіп Пронін.
Маємо гарні новини і від спортсменів області
«Демонструють неабияку витривалість у спорті ветерани війни. Артем Погорілий та Олександр Краснович успішно представили область на всеукраїнських змаганнях з адаптивних видів спорту «Сильні України», – розповів Філіп Пронін.
До спорту активно залучені й діти.
«В області триває територіальний етап проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Школи змагаються за можливість представити свою громаду.
Нині обирають кращих серед команд із волейболу. 11 громад уже визначили переможців», – підсумував Філіп Пронін.