Previous Next

27 позаміських дитячих закладів готуються до оздоровчого сезону влітку

Надрукувати

Готуються до відкриття літнього сезону 27 позаміських дитячих закладів. Про це під час засідання обласного штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей повідомила заступник начальника Управління- начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Полтавщини Наталія Шкоденко.

«У регіоні діє обласний штаб з організації оздоровлення та відпочинку. На сьогоднішньому засідання обговорили всі питання, які стосуються підготовки, проведення та підбиття підсумків щодо оздоровчої компанії і плани на наступний рік. Це вже третє засідання штабу. Розглянули питання щодо підготовки позаміських дитячих закладів до оздоровчого сезону 2019 року», ­– сказала Наталія Шкоденко.

Також вона додала, що підготовка до оздоровчої кампанії стартувала в жовтні минулого року, коли на нараді голови Полтавської ОДА розглядали питання про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році.

«Нині ми повідомили про підготовку матеріально-технічної бази, тобто дотримання дитячими закладами державних санітарних та будівельних норм, про пожежну безпеку у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Обговорили також надзвичайні ситуації – вибухонебезпечні речовини, обстеження дитячого обладнання закладів. Все має бути відремонтоване для того, щоб діти мали змогу безпечно перебувати у таборах.

На обласному рівні формується графік прийому дитячих позаміських закладів державними комісіями. Триватиме він з  21 травня по 11 червня 2019 року, за 3-5 днів до початку роботи закладів.

Із загальної кількості закладів 14 перебуває в комунальній власності, 7 з яких підпорядковано закладам та установам освіти й належать до закладів позашкільної освіти, 12 – приватних та 1 – державної форми власності. Термін оздоровчої зміни в 27 позаміських закладах – 21 день, середня вартість путівки – 7578 грн для дитини з 11 до 17 років та 7452 грн для дитини до 10 років, харчування – до 170 грн на добу. Близько 18 тис. дітей планується охопити оздоровленням та відпочинком із використанням обласного та місцевих бюджетів. Середня наповнюваність позаміських закладів планується на рівні 90 %.

 «На Полтавщині 12 закладів вищої категорії, першої категорії – 10 та 5 закладів мають другу категорію. Третьої категорії у регіоні немає. Усі 27 закладів 2019 року працюють з батьками. Вони мають можливість надати згоду на оздоровлення та відпочинок їхньої дитини та працюють з програмою відшкодування вартості путівки», ­– додала Наталія Шкоденко.

З усіх 27 закладах зміни триватимуть 21 день. Вони не порушують законодавства, адже одна із вимог у відшкодуванні  путівки  – повна оздоровча зміна, тобто 21 день.