«Оновлена інформатика – ІТ-студія» на Дія.Освіта

Надрукувати

Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України, за підтримки програми EU4DigitalUA, у рамках проєкту «Оновлена інформатика – ІТ-студії», розробили цифрові освітні ресурси з інформатики для учнів 2-11 класів закладів загальної середньої освіти України. IT-студії доступні на окремому модулі платформи Дія.Освіта за посиланням: https://it-osvita.diia.gov.ua/.

«Оновлена інформатика – IT-студія» – проєкт, що переосмислює інформатику як предмет шкільної програми. Це новий підхід, який залучає дітей до використання сучасних технологій, вивчення мов програмування та отримання актуальних цифрових навичок. Проєкт використовує сучасний формат контенту, такий як анімовані відео, презентації, локалізовані матеріали та відео.

Освітні ресурси «Оновленої інформатики – ІТ-студій» відповідають вимогам Державних стандартів освіти та призначені для використання як учнями під керівництвом вчителя в режимах очного, дистанційного та змішаного навчання, так і для самостійного поглибленого вивчення шкільної програми з інформатики. Матеріали містять послідовний виклад навчального матеріалу та різноманітні види завдань, спрямованих на розвиток цифрових компетентностей учнів.

Для того, щоб усі завдання розподіляв конкретний учитель, а кожна дитина отримувала саме свої оцінки та фідбеки вчителя та лише батьки чи опікуни могли переглядати оцінки своєї дитини, необхідно пройти всі етапи реєстрації, визначені інструкцією:

вчителю (інструкція – https://it-osvita.diia.gov.ua/assets/pdf/teacher-instruction.pdf );

батькам/опікунам -https://it-osvita.diia.gov.ua/assets/pdf/parent-instruction.pdf);

учням - https://it-osvita.diia.gov.ua/assets/pdf/pupil-instruction.pdf ).

З детальною інформація щодо впровадження проєкту, відповідями на найпоширеніші питання, можна ознайомитися за посиланням: https://it-osvita.diia.gov.ua/.

Довідково: політика обробки та захисту персональних даних на сайті Дія.Освіта, де розташовані IT-студії, доступна за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/policy. У випадку виникнення технічних проблем можна звернутися до служби технічної підтримки платформи, за наступними контактами: гаряча лінія 1549, електронна адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Знання завтрашнього дня починається сьогодні. Реєструйтеся на платформі та розвивайте свій цифровий світ!