У Полтавському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою провели День відкритих дверей

Надрукувати

У Полтавському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка провели День відкритих дверей.

До участі в заході долучилися представники обласної влади, освітяни, громадськість, вихованці закладів військового профілю.
«Від рішення про створення закладу і до сьогодні ми пройшли вагомий шлях. В історії сучасної України це, мабуть, єдиний заклад освіти, створений у такі стислі терміни, – зауважив перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко. – Це питання гуртувало людей, небайдужих і зацікавлених у реалізації цього проєкту».
Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників і захисниць.
«Раді бачити гостей, учнів шкіл, майбутніх вихованців, учнів Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Для всіх – це очікувана подія», – привітав присутніх директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський.
Відбулася церемонія вручення стипендії імені Дмитра Пругла. Її отримали 10 учнів Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Стипендіатами стали 6 ліцеїстів та ліцеїсток із Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Також стипендію присуджено 4 ліцеїстам та ліцеїсткам Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка.
Стипендія заснована на честь загиблого захисника України, військовослужбовця спецпідрозділу «Азов» Національної гвардії України, учасника антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на Сході України, полтавця Дмитра Пругла.
Учасникам заходу презентували концертний номер «Хоробре серце», виступ військово-спортивного центру «Воїн».
Присутніх ознайомили з фрагментом відкритого уроку з предмету «Захист України». Провели екскурс інтерактивним тиром закладу, оглянули комп’ютерний клас ліцею, спортивну кімнату та кабінет самопідготовки, а також умови проживання ліцеїстів.