Previous Next

Керівництво області та громад, підприємці й нардепи обговорили державні інструменти підтримки бізнесу

Надрукувати

Заступники начальника Полтавської ОВА Максим Калінін і Володимир Василенко разом із представниками Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку з робочим візитом відвідали Кременчуцький район.

«Поспілкувалися про державні інструменти підтримки бізнесу й механізми їх залучення. Це доступні кредити 5-7-9%, гранти на переробку та програми підтримки експорту. Вони дають можливість реалізувати амбітні проєкти, збільшити потужності, створити робочі місця. Також зацікавлені представники бізнесу можуть об'єднуватися і створювати індустріальні парки. Такі території дадуть поштовх економічній активності громад», – зауважив начальник обласної військової адміністрації Філіп Пронін.
Заступник голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський акцентував, що Полтавщина – 11-ий регіон, який відвідують представники Комітету.
«Мета нашого візиту – ознайомитися з ефективністю роботи державних програм підтримки промисловості. Про це говорили з керівництвом області, громад та представниками бізнесу. Також дали розʼяснення щодо діяльності Ради омбудсмена, яка сприяє відкритому діалогу між бізнесом і державою. Поспілкуватися щодо перспектив створення індустріальних парків», – сказав Дмитро Кисилевський.
Під час візиту ознайомилися з роботою місцевих підприємств машинобудівної промисловості. Відвідали одне з них, яке спеціалізується на виготовленні комунальної техніки для дорожньої, будівельної галузі та комунального сектора. Асортимент продукції включає понад 700 моделей. Поспілкувалися з керівництвом, обговорили шляхи залучення державних програм підтримки.
Заступник начальника ОВА Максим Калінін розповів, що в області сприяють розвитку бізнесу, підприємства беруть участь у грантових програмах.
«Торік грантами на започаткування або розвиток переробних підприємств скористалися 14 бізнесменів на суму 46,2 мільйона гривень. Також допомагаємо ветеранам та членам їхніх сімей. За державною програмою профінансовано 13 проєктів на суму 4,5 мільйона гривень. Ініціативи стосувались сфери торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, виробництва й послуг», – зазначив Максим Калінін.
Нагадаємо, в Полтавській ОВА спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку відбулася Міжвідомча нарада щодо створення й функціонування індустріальних парків в області. https://poda.gov.ua/news/170401