Previous Next

За два тижні на Полтавщині виписали понад 15 тисяч електронних рецептів на ліки

Надрукувати

З 1 квітня в медичних закладах Полтавщини, які надають первинну допомогу, запрацював електронний рецепт на «Доступні ліки» для пацієнта. Однак такий рецепт може отримати тільки той пацієнт, який підписав декларацію із сімейним лікарем.

Як повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, начальник управління  Ігор Куделич за цей період в регіоні виписали 15 тис. 474  рецепти з них  4 тис. 549 – відпущено, тобто отоварено в аптеках.

«Щоб відпускати ліки за електронним рецептом, аптеки мають підписати угоду з Національною службою здоров’я України. У Полтавській області 230 аптек і аптечних пунктів видають ліки за електронним рецептом. Національна служба здоров’я України уклала договори з 42 юридичними особами – аптечними закладами. Серед них приватні установи, комунальні аптеки та ФОПи. Нові аптеки продовжують приєднуватися до участі в програмі», – розповів Ігор Куделич.

Полтавщина на 8-му місці серед регіонів України щодо виписаних електронних рецептів. Нас випереджають Донецька, Харківська, Вінницька, Львівська, Запорізька області, Київ та Дніпро. Щодо відпущених рецептів Полтавська область займає 9 місце.  Найбільше рецептів виписують у Полтаві.