Previous Next

Антон Чубенко ознайомився з роботою ПТУ № 54, що в Котелевській громаді

Надрукувати

У Котелевській громаді 35 років діє професійно-технічне училище № 54. У ньому готують слюсарів із ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, трактористів-машиністів, кухарів і кравців. 

Із роботою закладу освіти ознайомився заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко. Нині в училищі професію здобувають 145 учнів. Свої знання їм передають 26 педагогів та майстрів виробничого навчання. А от матеріальна база училища не оновлювалася багато років.

«Ми повинні навчати дітей на сучасному обладнанні. Щоб молоді спеціалісти бачили не лише на картинках техніку, на якій доведеться працювати, а мали вже практичні навички її використання. Громада готова надати підтримку закладу освіти», – говорить голова громади Тетяна Корост.

Оглянувши кабінети професійно-технічного навчання та лабораторії закладу, Антон Чубенко наголосив, що модернізації потребує не лише технічна база, а й управлінський підхід.

«У закладі не повинні чекати фінансування зверху. Зараз є безліч можливостей участі в міжнародних грантових проєктах. В області маємо не один такий успішний приклад, зокрема в Кременчуці, Миргороді, Решетилівці. Варто вивчити та застосувати досвід колег», – наголосив Антон Чубенко.

Першочергово в закладі необхідно провести заходи з енергоефективності, зокрема замінити вікна в навчальному корпусі та гуртожитку, встановити пожежну сигналізацію, придбати комп’ютерну техніку.