Previous Next

У Котелевській громаді працює безпечний цифровий простір для дітей та молоді

Надрукувати

Під час робочої поїздки до Котелевської громади заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко ознайомився з роботою Цифрового освітнього центру. 

Його було створено на базі КЗК «Будинок культури «Скіфія» в межах реалізації проєкту «Інклюзивний доступ до безпечного навчання для дівчат, хлопців і підлітків, які постраждали внаслідок конфлікту», який впроваджувався за ініціативи Міжнародної неурядової гуманітарної організації «SAVE THE CHILDREN» та за фінансування фонду OOH «Education cannot wait». У Полтавській області такі заклади функціонують лише в трьох громадах – Полтавській, Глобинській та Котелевській. За кошти міжнародних донорів у приміщенні було зроблено сучасний ремонт, придбано комп’ютерну техніку та меблі.

«З 15 травня Центр відвідали понад 1500 тисячі дітей. Малеча від 5 років опановує цифрову грамоту. Окрім цифрової освіти, функціонують клуби настільних та комп’ютерних розвиваючих ігор, англійської та української мов для різних вікових груп та клуб «Я – лідер», де діти розвивають лідерські якості», – говорить координатор роботи Центру Аліна Пигида. Цифровий освітній центр – це безпечний, затишний, оснащений усім необхідним простір для навчання й дозвілля дітей.

«Приємно, що в громадах створюють такі простори неформальної освіти, які не замінюють школу, але й не прив’язані до закладу освіти. Діти в них можуть вільно спілкуватися з друзями, відвідувати клуби за інтересами, розвиватися», – зазначив Антон Чубенко.

Нині в Центрі підвищують цифрову грамотність і дорослі.