Previous Next

Мешканці модульного містечка отримали сертифікати на гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів

Надрукувати

Унікальність модульного містечка для ВПО, яке розташоване на базі обласного закладу охорони здоровя, в першу чергу в тому, що це єдиний такий об’єкт, реалізований в рамках міжнародного проєкту, який перебуває в обласному підпорядкуванні. Абсолютна більшість модульних містечок в Україні є відповідальністю територіальних громад. 

На сьогодні в містечку проживає 220 осіб, з яких 28 – діти до 18 років, 57 – особи похилого віку старше 65 років. Переважна більшість мешканців прибули до Полтавщини з Донецької, Харківської та Луганських областей. 

В рамках співпраці облвійськадміністрації з міжнародними партнерськими організаціями, мешканці модульного містечка постійно отримують всебічну підтримку як в питаннях забезпечення базових потреб, так в організації змістовного дозвілля, юридичного супроводу, медичних, соціальних та інших послуг.

13 лютого мешканці містечка отримали від БО «Світло надії» сімейні сертифікати на придбання продуктів харчування, засобів гігієни та побутової хімії в популярних мережах супермаркетів. Видача сертифікатів стала можлива завдяки підтримці Гуманітарного фонду для України, Управління ООН з координації гуманітарних справ /OCHA Ukraine, Французської гуманитарної организації ACTED Ukraine.

Дякуємо нашим партнерам за співпрацю та підтримку інтеграції ВПО в Полтавській області.