Штучний інтелект змінює майбутнє

Надрукувати

Про штучний інтелект (ШІ) чув, напевно, вже кожен. Втім, мало хто насправді розуміє, на що здатні технології та чого нам варто від них очікувати. Штучний інтелект, наприклад, уже допомагає автоматизувати механічні задачі, зокрема, в медицині, передбаченні стихійних лих, підборі контенту в соцмережах та створенні протезів.

Детальніше про ШІ, як і де його використовують, можна дізнатися в освітньому серіалі на Дія.Освіта – https://osvita.diia.gov.ua/courses/artificial-intelligence.

У випуску подкасту «Слон», Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров, поділився своїми думками щодо впровадження штучного інтелекту, а саме:

Чи забере у вас роботу штучний інтелект?

Як вплине ШІ на вибори в різних країнах?

У якому застосунку від Мінцифри використовуватимуть штучний інтелект?

Не пропустіть цікаві роздуми, подкаст доступний за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=Y15OSqQti2k

Окрім цього, Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти і науки починає розробку рекомендацій із застосування ШІ в шкільній освіті.

Проаналізували світовий досвід, зокрема, рекомендації від Організації економічного співробітництва та розвитку, ЮНЕСКО, Європейської комісії, Офісу з питань освітніх технологій США та розробили опитування для вчителів.

Фідбек від українських учителів допоможе краще зрозуміти актуальний стан справ, виклики використання ШІ в освіті та способи їх подолання.

Запрошуємо пройти опитування за посиланням: https://forms.gle/n8g2Gtnq4GvZsqoq6

Дедлайн: 20 лютого 2024 року.

Доєднуйтеся до розробки ефективних рекомендацій та допоможіть зробити навчання більш інноваційним!