Previous Next

100 дітей пішли в новий дитячий садок «Яблунька» в селі Розсошенці

Надрукувати

З 2 квітня в Щербанівській громаді запрацював новий дитячий садок «Яблунька».

Сучасний двоповерховий дошкільний навчальний заклад саме збудований, а не реконструйований. Розрахований садочок на 140 дітей. Будівництво завершили два роки тому. Повноцінно дитсадок запрацював цьогоріч.

«Відразу відкрили 6 груп: 2 молодші і дві старші. З першого вересня запрацює ще й басейн. Нині намагаємося створити всі умови, щоб діти почувалися як вдома.  У нашому мікрорайоні батьки активно співпрацюють з нами. Адже розуміють, що найцінніший скарб – це їхні діти», ¬– розповіла директорка дитячого садка  «Яблунька» Лариса Кірячок.

Новий дитячий садок спроектували так, аби його могли відвідати якомога більше дітей. Нині в закладі перебуває 100 малюків. Просторі ігрові  кімнати та спальні, підлога з підігрівом, сучасні меблі й обладнання, зручні ванні кімнати й кухня. У садочку є свої пральня та швейна майстерня.

Як зазначив т.в.о голови облдержадміністрації Роман Товстий, у цьому закладі все продумано, щоб і малечі, і персоналу було комфортно.

«У новому мікрорайоні Садовий, що в Розсошенцях, проблема дитячого садка в громаді була дуже актуальною. Новий дитячий садок — результат співпраці КВП (Комбінату виробничих підприємств) і сільської ради згідно з договором пайової участі. На прикладі Щербанівської ОТГ бачимо, що завдяки тісній співпраці влади й громади можемо досягти значних результатів», – зазначив Роман Товстий.

На будівництво дитячого садка витратили 26 млн грн.

Оглянули будівлю керівництво області,  Полтавського райну та Щербанівської ОТГ,  депутати обласної ради та фахівці профільних департаментів під час виїзного розширеного засідання колегії облдержадміністрації.

На території об’єднаної територіальної громади функціонують 2 заклади дошкільної освіти „Зірочка” та „Яблунька”, в яких виховуються біля 495 дітей, та дошкільний підрозділ Тростянецького НВК – 48 дітей.