Previous Next

До кінця року в Щербанівській ОТГ з’явиться новий басейн

Надрукувати

До кінця цього року в  Щербанівській об’єднаній територіальній громаді з’явиться фізкультурно-оздоровчий басейн. Розташований він біля Розсошенської гімназії. Нині триває його будівництво.

Як зазначив голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик – це буде об’єкт соціально-спортивного спрямування. І додав, якшо ми хочемо мати здорову націю, то повинні мати й спортивні об’єкти. Нині в обласному центрі 2 плавальних басейних, тому він конче потрібен громаді. У громаді проживає понад 1000 дітей.

 «Надважливим будівництвом у громаді є басейн у селі Розсошенці. У    2017 році Щербанівська сільська рада взяла участь у конкурсі проектів регіонального розвитку, що може реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Будівництво почали у 2017 році, у грудні плануємо його завершити. Вартість будівництва становить  понад 56 млн грн. За 2017-2018 рік ДФРР виділено15 млн грн та з бюджету сільської ради 6 млн грн», – розповів Ігор Процик.  

Басейн розрахований на 10 доріжок. Там будуть роздягальні, душові, технічні приміщення. Діти тренуватимуться в ньому безкоштовно.

Загалом в Щербанівській ОТГ на спортивну галузь у 2018 році витрачено 1 млн. 150 тис. грн. з місцевого бюджету.

Також, згідно з обласною програмою розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки та відповідною програмою сільської ради встановлено на умові співфінансування з Полтавською облдержадміністрацією встановлено антивандальний майданчик з 10 тренажерами та спорудою „Варкаут”.