В онкодиспансерах Полтавщини провели дні відкритих дверей

Надрукувати

До Всесвітнього дня боротьби проти раку та інформаційно-роз’яснювального тижня фахівці Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру побували у Диканській територіальній громаді.

Команда в складі лікарів-онкохірургів Євгена Моргуна та Дениса Котова й лікаря-онколога Анни Вовк провели консультативний онкоогляд жителів громади в Центрі первинної медико-санітарної допомоги Диканської селищної ради».

Лікарі оглянули 85 пацієнтів, серед яких 20 хворих – із доброякісними новоутвореннями та двоє – з діагнозом «злоякісне новоутворення». Ці люди спрямовані на дообстеження.

Крім того, минулого тижня в онкодиспансерах області відбулися дні відкритих дверей. Безкоштовну консультацію профільних спеціалістів Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру отримали 104 людини. Одинадцятьом пацієнтам рекомендовано пройти додаткові методи обстеження для уточнення діагнозу через підозру на онкопатологію.

До Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру на огляд звернулися 45 жителів регіону. Десятьом із них діагностовано доброякісні новоутворення, трьом пацієнтам призначені дообстеження через підозру на рак.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР»