Previous Next

Фахівці групи «Прозорість і підзвітність» виявили порушення, перевіряючи закупівлю в Кременчуцькій громаді

Надрукувати

Розірвати договір із підрядником. Такий висновок аудиторів за підсумками моніторингу закупівлі щодо поточного ремонту підвалу житлового будинку під найпростіше укриття в Кременчуці. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Результати аналізу розглянули на черговому засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність». Аудитори зазначили, що замовник порушив законодавство в сфері закупівель, уклавши договір без відкритих торгів, хоча не мав на це підстав. Він не надав документальне підтвердження нагальності потреби для здійснення закупівлі без застосування конкурентної процедури. Водночас спеціалісти «Укрдержбудекспертизи» завершують комплексну перевірку», – розповів Філіп Пронін.

За його словами, робоча група «Прозорість і підзвітність» підтримала рішення аудиторів щодо розірвання договору. Замовник робіт має поінформувати про проведені заходи з усунення виявлених порушень.

«Разом із громадами працюємо над тим, щоб бюджетні кошти використовували раціонально та з дотриманням закону», – додав очільник області.