Previous Next

На засіданні комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури депутати розглянули роботу піклувальних рад закладів освіти

Надрукувати

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури депутати погодили кандидатуру Лілії Руроєвої до персонального складу Піклувальної ради Полтавського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Віталія Грицаєнка.

Акцентували увагу на важливості створення піклувальної ради й Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Також депутати наголосили на необхідності проведення аналізу фінансування цих закладів у минулому й поточному роках.

Ознайомилися депутати зі змінами до Стратегії розвитку освіти в Полтавській області на 2023-2027 роки.

«Зміни стосуються стратегічних цілей, зокрема пунктів щодо забезпечення супроводу й умовами професійного розвитку педагогічних працівників та підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації педагогів. Школи Полтавщини активно співпрацюють зі Швейцарсько-українським проєкт DECIDE. І зміни стосуються навчання педагогічних працівників, щоб унормувати основні шляхи реалізації концептуальних ідей розвитку освіти», – зазначив директор Департаменту освіти Євген Кончаковський. Депутати вирішили детально вивчити дане питання та остаточне рішення ухвалити на наступному засіданні комісії.

Питання безкоштовного утримання та харчування у комунальних закладах обласного підпорядкування дітей, батьки яких є учасниками бойових дій, депутати обласної ради теж вирішили детально вивчити наступного разу.