Фахівці групи «Прозорість і підзвітність» проаналізують придбання електрообладнання для тролейбусного управління у Кременчуцькій громаді

Надрукувати

У поле зору робочої групи «Прозорість і підзвітність» потрапила ще одна закупівля в Кременчуцькій громаді. Йдеться про придбання електричного обладнання для місцевого тролейбусного управління. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, громадськість і медіа звертають увагу на велику кількість договорів між замовником і переможцем тендеру. Пишуть про «ексклюзивних» постачальників електронного обладнання.

«Податківці за результатами оперативного дослідження виявили, що ФОП, який виграв тендер, після підписання договору відразу уклав угоду про закупівлю цього ж обладнання в ТОВ, де є керівником. Тобто отримав дозвіл на використання технічних умов у повʼязаної особи. Це може бути ризиком завищення ціни на обладнання. Адже чому на тендер зайшов саме ФОП, а не ТОВ, в якого ці товари є», – розповів Філіп Пронін.

Очільник області наголосив, що питання потребує більше уваги фахівців робочої групи «Прозорість і підзвітність». Закупівлю проаналізують аудитори, податківці, а переможця – поліцейські.