Previous Next

135 мільйонів гривень з обласного бюджету спрямували на підтримку соціально вразливих жителів Полтавщини минулого року

Надрукувати

Питання виконання Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області у 2023 році розглянули на засіданні профільної комісії обласної ради.

На реалізацію цієї програми з обласного бюджету було спрямовано 135 мільйонів гривень. Ці кошти стали реальною підтримкою для 30 тисяч жителів Полтавщини, – повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Людмила Корнієнко.

«Минулого року пріоритетними були напрями підтримки захисників, захисниць та їхніх родин. Поранені військовослужбовці отримали з обласного бюджету до 20 тисяч гривень, сім’ї загиблих – по 50 тисяч гривень. Дітям загиблих щомісяця виплачували по 2,5 тисячі гривень, якщо дитина з багатодітної родини – ще 2 тисячі отримувала. На ці напрями було спрямовано понад 50 мільйонів гривень», – зазначила Людмила Корнієнко.

Не менш актуальним минулого року було питання підтримки осіб, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів. 120 сім’ям виплачено компенсації в розмірі до 50 відсотків вартості пошкодженого житла. 40 цивільних осіб, які постраждали внаслідок авіаударів, також отримали матеріальну допомогу.

Важливо, що усі напрями, які діяли до початку війни, в області збережені.

Також депутати розглянули питання виконання в 2023 році заходів Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, погодили проєкти рішень щодо передачі єдиного майнового комплексу Обласного бюро судово-медичної експертизи зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст у державну та розподілу коштів обласного бюджету на фінансову підтримку організаційної діяльності обласних громадських організацій осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2024 рік.