Previous Next

В області презентували проєкт програми «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки

Надрукувати

У Полтавській ОВА, на засіданні науково-технічної ради з питань інформатизації та інновацій, розглянули та погодили проєкт регіональної програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки.

Участь у засіданні взяли заступники начальника Полтавської ОВА Володимир Когут та Антон Чубенко.
«Полтавська область займає третє місце серед лідерів із цифрової трансформації в регіонах України. Програма «Цифрова Полтавщина» на 2024-2026 роки – це не просто проєкт. Це крок у забезпеченні ефективного використання ресурсів та наданні необхідних сервісів для регіонального розвитку, – зауважив Володимир Когут. – Цифрова трансформація сприяє забезпеченню ефективного управління та вирішенню нагальних проблем. Наша область демонструє готовність і здатність використовувати сучасні технології для покращення якості життя громадян та забезпечення стабільності під час воєнного стану».
Начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Іван Біліцький висвітлив ключові аспекти програми.
За його словами, метою програми є забезпечення розвитку інформаційного суспільства, впровадження зручних форм комунікації між органами влади, громадянами та суб’єктами господарювання. Серед пріоритетів – підвищення рівня безпеки життєдіяльності й інформаційної безпеки, покращення якості та доступності адміністративних послуг, розвитку цифрової освіти і грамотності й забезпечення отримання громадянами якісних послуг у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури шляхом реалізації проєктів інформатизації та цифровізації в цих сферах. Особливу увагу приділили кібербезпеці, що є актуальною в умовах повномасштабного вторгнення.
Проєкт програми винесуть на розгляд профільної комісії, а потім сесії обласної ради.