Фахівці групи «Прозорість і підзвітність» виявили порушення, перевіряючи тендер із реконструкції частини корпусу однієї з лікарень Горішніх Плавнів

Надрукувати

Відмінити процедуру закупівлі – такий висновок надали аудитори за результатами перевірки тендеру щодо реконструкції частини корпусу однієї з лікарень Горішніх Плавнів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Це питання кілька разів порушували на засіданнях робочої групи «Прозорість і підзвітність». Фахівці звертали увагу на перевищення вартості цін порівняно з середньоринковими по окремих матеріалах, відсутність у компанії-переможця технічних і матеріальних можливостей для виконання робіт.
«Аудитори провели поглиблений аналіз закупівлі, встановили кілька порушень замовником вимог законодавства. Акцентували на відсутності відомостей про необхідні технічні, якісні й кількісні характеристики предмета закупівлі. Звернули увагу, що за динамічної договірної ціни кошти на покриття ризиків, пов’язаних із виконанням робіт, не враховуються, – розповів Філіп Пронін. – Крім того, додали, що переможець торгів у складі тендерної пропозиції надав договірну ціну, розрахунок якої не відповідає вимогам законодавства».
 Окремо звернули увагу на те, що документацію надано не в повному обсязі, відсутні кілька необхідних документів. Оскільки пропозиція учасника не відповідала вимогам, встановленим замовником, останній мав її відхилити. Але натомість оприлюднив повідомлення про намір укласти договір.
«Робоча група «Прозорість і підзвітність» підтримала рекомендацію аудиторів щодо скасування тендеру. До наступного засідання замовник має доповісти про ситуацію. Тримаємо питання на контролі», – зауважив Філіп Пронін.