На Полтавщині провели першу відкриту обласну олімпіаду з математики для наймолодших школярів

Надрукувати

У Полтавській області відбулися І та ІІ тури Першої відкритої обласної олімпіади з математики для учнів 4–6 класів, яка тривала у дистанційному форматі. Олімпіада започаткована Полтавською академією неперервної освіти ім. М. В. Остроградського за підтримки органів управління освітою територіальних громад та закладів загальної середньої освіти області. Мета – виявити творчо обдаровану молодь, розкрити її потенціал та підготувати до участі в олімпіадах вищих рівнів.

Олімпіада складалася із 20 завдань (по 10 у кожному з турів) підвищеної складності, що вимагали нестандартних за методами розв’язання, поглиблених теоретичних та практичних знань.
У цьому інтелектуальному поєдинку взяли участь 206 юних математиків Полтавської області: 54 учні четвертих класів, 83 учні п'ятих класів та 69 учнів шостих класів. Це представники таких громад: Білицька, Гадяцька, Горішньоплавнівська, Градизька, Гребінківська, Диканська, Зіньківська, Карлівська, Козельщинська, Коломацька, Краснолуцька, Кременчуцька, Лубенська, Новосанжарська, Омельницька, Пирятинська, Полтавська, Решетилівська, Сергіївська, Шишацька. Найбільше учасників - близько 50 % загальної кількості - із Лубенської територіальної громади. Така велика кількість учасників олімпіади засвідчує прагнення наймолодшого учнівства Полтавщини до вивчення математики, адже всі учасники доєдналися до олімпіади винятуово за власним бажанням.
Із переліком переможців олімпіади можна ознайомитися на сайті Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського:
https://pano.pl.ua/wp-content/uploads/2024/02/Matematyka_protokoly_III-etap_2023-2024.7z