В обласному онкодиспансері на новому обладнанні променеву терапію пройшли 173 пацієнти

Надрукувати

Лінійний прискорювач та комп'ютерний томограф допомагають у боротьбі з різними видами раку. Унікальне для області обладнання дозволяє виявляти захворювання на ранніх стадіях та опромінювати пухлини, не вражаючи здорові тканини.

«Сучасний комплекс запрацював на базі обласного онкодиспансеру торік. За цей час променеву терапію пройшли 173 пацієнти. Заклад став одним із тилових спеціалізованих медичних установ, які приймають пацієнтів з усієї країни. Послуги безкоштовні за направленням лікаря», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

На Полтавщині також доступні безкоштовні скринінгові обстеження для виявлення різних видів раку. Від мамографії та ПАП-тесту до відеоендоскопічних досліджень. В області провели 1640 досліджень методом рідинної цитології, виявили 5 випадків раку шийки матки.

На жаль, минулоріч на Полтавщині виявили більше 4800 нових випадків злоякісних новоутворень – на 500 більше, ніж за попередній рік. Більшість пацієнтів – жінки. Життя понад 2 тисяч людей обірвалося внаслідок захворювання.

Із 5 по 11 лютого триває інформаційно-роз’яснювальний тиждень з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку. На Полтавщині проводять Дні відкритих дверей в Полтавському і Кременчуцькому онкодиспансерах.