У двох громадах Полтавщини створять безпекові хаби

Надрукувати

У Карлівській та Новоселівській громадах запрацюють безпекові хаби. Діяльність цих осередків передбачає надання експертних консультацій і проведення просвітницьких заходів (тренінгів, форумів, стратегічних сесій, тематичних занять із домедичної допомоги, тактичної медицини, мінної безпеки, заходів із запобігання та протидії домашньому насильству). 

Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповіли голова ГО «Полтавське агентство розвитку територій» Марина Єщенко та начальник відділу зв'язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Полтавській області Марина Зінюха.

Створення безпекових хабів здійснюється в межах реалізації проєкту «Безпековий простір громади». Його впроваджує громадська організація «Полтавське агентство розвитку територій» спільно з Управлінням патрульної поліції в Полтавській області за підтримки канадського Проєкту стабілізації поліцейської діяльності PSP (The Police Stabilization Project).

«Ми ставимо на меті налагодження взаємодії представників влади, громадськості, поліції та жителів громади для розв’язання безпекових питань. Наша робота не спрямована на окремого суб’єкта, а покликана об’єднати усіх у громаді. Ми провели вхідне діагностування, опитали жителів громади, які потреби вони мають. Відповідно до яких і влаштовуватимемо активності», – зазначила Марина Єщенко.

Партнером у реалізації проєкту «Безпековий простір громади» є Управління патрульної поліції в Полтавській області.

«У громадах ми проводитимемо курси самооборони. Навчання має 4 компоненти: фізичний захист, юридична компетенція, психологічна підтримка та домедична допомога, – розповіла Марина Зінюха. – На сторінці Управління патрульної поліції в Полтавській області є анонси з оголошенням наступних курсів. Чекаємо на реєстрацію усіх охочих».

Ще один напрям роботи – попередження домашнього насильства.

«Ставлення до домашнього насильства у великих містах і невеликих громадах відрізняється. У сільській місцевості сильний вплив стереотипних уявлень і упереджень. Не всі знають, що домашнє насильство – не тільки фізичне, а й економічне, психологічне насильство. Багато жінок не знають, що їм робити», – говорить Марина Зінюха.

Проводитимуть заходи, що покликані підтримати дітей та дорослих, які відчули на собі негативні наслідки війни.