На Полтавщині ще 9 пунктів незламності підключені до інтернету за технологією PON

Надрукувати

На території Полтавщини розгорнуто 590 пунктів незламності, які облаштовані у всіх громадах області, з них: 438 – Полтавською обласною військовою адміністрацією та органами місцевого самоврядування, 45 – ДСНС, 7 – АТ «Укрзалізниця», 95 – соціально-відповідальним бізнесом. Також є 5 пересувних пунктів ДСНС, які виїжджатимуть на місця за потреби.

Наразі в області забезпечені безперебійним інтернетом завдяки підключенню за різними технологіями – 567 пунктів незламності, у решті тривають роботи.

Так, у січні цього року, до інтернету за пасивною технологією PON підключені ще 9 пунктів незламності у Лубенській та Полтавській територіальних громадах. Це забезпечить можливість доступу до безперебійного інтернету в умовах тривалої відсутності електроенергії.

Інформацію про адресу, режим роботи та оснащення пунктів можна знайти на вебпорталі облвійськадміністрації в розділі «Пункти незламності», а також у застосунку «Дія».

Нагадаємо, PON (англ. Passive optical network) – це технологія передачі даних, яка використовує оптоволоконний кабель для забезпечення швидкого і високоякісного з'єднання між кінцевими користувачами та провайдером з надання послуг.

Пасивна оптична мережа є однією з передових технологій передачі даних, яка дозволяє споживачам швидкий та надійний доступ до інтернету з можливістю одночасно користуватися декількома телекомунікаційними послугами – інтернетом, телебаченням і телефоном. При цьому на ділянці від АТС до споживача немає пристроїв, які постійно потребують електроенергії, що робить мережу надійною і простою в обслуговуванні.

Перевагами пасивних оптичних мереж є висока швидкість передачі даних, високий рівень безпеки та приватності, а також, PON дозволяє підключати багато користувачів одночасно.