Філіп Пронін: «Комплексна реабілітація військових і підтримка родин полеглих захисників – незмінний пріоритет нашої роботи»

Надрукувати

Начальник ОВА Філіп Пронін, його перший заступник Богдан Корольчук та заступник Антон Чубенко зустрілися з ректором Полтавського державного медичного університету Вячеславом Жданом. У ході зустрічі обговорили подальшу співпрацю.

 «Комплексна реабілітація військових і підтримка родин полеглих захисників – незмінний пріоритет нашої роботи. Надійним партнером у цьому питанні виступає виш, – зауважив Філіп Пронін. – Спільно працюватимемо над створенням мультидисциплінарних команд. До їх складу увійдуть фахівці галузей охорони здоров’я, соцзахисту, освіти та органів місцевого самоврядування. Вони допомагатимуть військовим і рідним полеглих воїнів адаптуватися до цивільного життя, зміцнювати фізичне та ментальне здоров’я».

Також проговорили питання організації університетських клінік та лікарень на базі медзакладів області. Це дозволить не лише залучати студентів, а й підвищувати кваліфікацію практикуючим лікарям. Такі осередки стануть місцем проведення наукових досліджень, а також надання спеціалізованої меддопомоги.

Обговорили і перспективи проведення домедичної підготовки учнів закладів освіти на базі ситуаційного центру та медустанов.