Previous Next

У Пирятині за підтримки міжнародних партнерів реконструюють ліцей

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін з робочим візитом відвідав Пирятин. Разом з представниками Проєкту ПРООН «Технічна допомога кінцевим бенефіціарам Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми з відновлення України» Ігорем Кістеньовим-Кавказьким та Дмитром Орловим, оглянули Пирятинський ліцей. У цьому закладі освіти планують провести реконструкцію та впровадити енергозберігаючі та енергоефективні технології.

Будівельні роботи виконають у межах Програми з відновлення України. Реконструкцію проведуть на умовах співфінансування. Пропозиції щодо розподілу коштів субвенції на 2024 рік в сумі 45 млн грн подано до Мінінфраструктури. Мінімальне співфінансування з місцевого бюджету – 9 млн грн.
«Підтримка, яку надають Полтавщині міжнародні партнери, дозволяє розвиватися регіону. Важливо, що такі проєкти реалізовують не тільки у великих містах, й у невеликих територіальних громадах, де розуміють доцільність змін. Разом з громадою та Європейським інвестиційним банком вирішуватимемо технічні та фінансові питання», – зауважив Максим Калінін.
Керівник Проєкту ПРОООН Ігор Кістеньов-Кавказький розповів, які завдання стоять перед його колегами: «Група технічної підтримки Проєкту надає допомогу за чотирма напрямами: інженерним, закупівлі і фінансів, антикорупційної діяльності та соціального спрямування. Ми будемо консультувати кінцевого бенефіціара 24/7, як зробити так, щоби роботи виконувалися вчасно та прозоро, в межах існуючого бюджету та продемонстрували Євросоюзу та Європейському інвестиційному банку чесність і бездоганність виконаних робіт».
Реконструкція ліцею в Пирятині – не перший проєкт у Полтавській області, який реалізовують за підтримки Європейського інвестиційного банку. Попереду вибір підрядника та формування команди, яка виконає роботи з реконструкції якісно та своєчасно.
У межах проєкту планують утеплити будівлю, замінити покрівлю, встановити водовідвідну систему та снігозатримувачі, влаштувати гідравлічну підіймальну платформу для людей з інвалідністю замість пандусу, замінити внутрішні освітлювальні прилади на енергоефективні, оновити мережі теплопостачання. Роботи розпочнуть наприкінці весни.
Також у Пирятині цього року реконструюють гуртожиток під центр надання адміністративних послуг в межах Надзвичайної кредитної програми з відновлення України.