Філіп Пронін: «У результаті роботи групи «Прозорість і підзвітність» розірвано договір на 32 млн грн»

Надрукувати

На кількох засіданнях робочої групи «Прозорість і підзвітність» розглядали тендер щодо будівництва найпростішого укриття на території Лубенської спецшколи I-III ступенів №6. Його проаналізували фахівці Бюро економічної безпеки, аудитори й податківці. Рекомендували замовнику його розірвати.

«Договір на 32 млн грн розірвано, щоб не допустити незаконне використання бюджетних коштів. Виявили кілька вагомих ризиків стосовно переможця тендеру. Техніки для виконання робіт він не має. Оренда техніки оформлена з порушенням законодавства: ФОП, який надав майно в оренду, не має права на здійснення цього виду господарської діяльності», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Крім того, фахівці робочої групи звернули увагу, що директор компанії є фігурантом кримінальних проваджень щодо привласнення бюджетних коштів і шахрайства. Додатковим аргументом до розірвання договору стало те, що підприємство має 13 відкритих контрактів і лише 13 робітників.

«Вдячні всім службам за злагоджену й оперативну роботу. «Прозорість і підзвітність» продовжує допомагати громадам слідкувати за прозорим і належним використанням коштів місцевих бюджетів», – підсумував Філіп Пронін.