У державному архіві організували семінари-навчання для представників органів місцевого самоврядування

Надрукувати

Комплекс заходів, спрямованих на поповнення Національного архівного фонду якісними документами, передбачає проведення семінарів-навчань для тієї категорії спеціалістів, які безпосередньо займаються питаннями організації діловодства та відомчого архівного зберігання документів.

Оскільки сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі комітети є джерелами комплектування Державного архіву Полтавської області, то підвищення кваліфікації працівників діловодних, експертних та архівних служб органів місцевого самоврядування Полтавщини є системним у діяльності головної архівної установи області.
Перший такий семінар у 2024 році відбувся 01-02 лютого у дистанційному режимі. Його учасниками були відповідальні працівники органів місцевого самоврядування Полтавської області, які навчалися на базі Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації за загальною короткостроковою програмою «Складання індивідуальної інструкції з діловодства та номенклатури справ сільської, селищної та міської ради».
Також державний архів 02 лютого організував на прохання керівництва Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад для членів асоціації семінар у режимі відеоконференції щодо ведення та передавання на державне зберігання погосподарських книг.