#Соціальні послуги: організація надання в області соціальної послуги догляду вдома

Надрукувати

Департамент соціального захисту населення продовжує популяризувати соціальні послуги в рамках запровадженої інформаційної кампанії і черговий дайджест присвячений одній із найпоширеніших соціальних послуг – догляду вдома. 

Вона є затребуваною серед мешканців нашої області, які в силу стану здоров’я або віку не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги безпосередньо за місцем проживання.

На обслуговуванні перебувають 17 тис. одиноких, одиноко проживаючих осіб похилого віку, осіб з інвалідністю. Додатково виявлено та взято на обслуговування за місцем проживання 2,9 тис. осіб.

Надання вказаної соціальної послуги забезпечується у всіх територіальних громадах області 18 територіальних центрів соціального обслуговування та 38  центрів надання соціальних послуг.

Наразі понад 1,8 тисяча соціальних робітників забезпечують доставку продуктів харчування, медикаментів та інших товарів додому до громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, допомагають їм оплачувати рахунки, готувати їжу, здійснювати заходи особистої гігієни, прибирати тощо.

Про те, що передбачено послугою догляду вдома, Ви знайдете в інфографіці.