На Полтавщині 5 тисяч багатодітних сімей отримують підтримку від держави

Надрукувати

Виховання дітей – не лише про турботу та піклування, а й про велику відповідальність. І вона збільшується з кожним новим маленьким членом родини. Наприклад, у сім'ї Ромашків, яка після початку повномасштабного вторгнення переїхала з Сумщини в нашу область, – троє дітлахів. 

«Загалом в області понад 9 тисяч сімей, в яких троє і більше дітей. Із них 5 тисяч родин отримують фінансову підтримку від держави. Це щомісячна виплата на третю і шкірну наступну дитину. Ніні її розмір – 2100 гривень. Така підтримка забезпечує досягнення дитиною 6 років та незалежно від інших видів допомоги», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Також родини можуть розраховувати: - на знижку 50% плати за житлово-комунальні послуги, вартість твердого палива й скрапленого газу. Пільги передбачені, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї на одну особу за попередній півроку не перевищує 4240 гривень; - на відшкодування 100% вартості квітків на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах для дітей із багатодітних країн. Компенсація – з обласного бюджету. Для потреб можна отримати консультацію по безкоштовній гарячій лінії з питань соцзахисту населення: 0800500620.

- на знижку 50% плати за житлово-комунальні послуги, вартості твердого палива й скрапленого газу. Пільги передбачені, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї на одну особу за попередні пів року не перевищує 4240 гривень;

- на відшкодування 100% вартості квитків на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах для дітей із багатодітних родин. Компенсація – з обласного бюджету.

За потреби можна отримати консультацію на безкоштовній гарячій лінії з питань соцзахисту населення: 0800500620.